Ge bort kluriga praliner på Mors Dag!

För många år sedan hade jag under en period 2 leksaksaffärer, varav den ena i Bromma och den andra i Sickla Galleria i Stockholm. En kväll när jag stod och jobbade i Sickla kom det in en välklädd herre och ville ha tips på vad han kunde ge till sin fru i Mors Dags present. Jag gissade att han var någonstans i åldern 70+  Jag visade honom runt i butiken och vi stannade vid hyllan med kluriga spel, han pekade direkt på pralinerna och berättade att hans fru älskade praliner! Ja, nu var det ju inte ätbara praliner i asken utan ett Logikspel med 40 utmaningar. Bra, sa han, hon kan sitta med sina korsord i timmar och det här ser mycket roligare ut! Sagt och gjort, det blev ett fint paket av Chocolate Fix från Think Fun och den stilige herren vandrade glatt vidare:)

Men det bästa med den här historien är att han kom tillbaka några månader senare tillsammans med sin underbara fru som hade blivit så förtjust i spelet så nu när väninnan fyllde år så skulle hon få ett likadant:)

Logikspelet Chocolate Fix från Think Fun
Logikspelet Chocolate Fix från Think Fun
Första utmaningen i Chocolate Fix är hyfsat enkel.
Första utmaningen i Chocolate Fix är hyfsat enkel.

2016-05-13 14.29.15 kopia

Första bilden illustrerar spelplanen och hur du ska placera den runda rosa pralinen, den kvadratiska rosa och den kvadratiska chokladpralinen. Andra bilden illustrerar också den spelplanen, men här har de utlämnat fyra rutor. Det går dock enkelt att klura ut var den triangelformade rosa pralinen, den runda chokladpralinen och den runda vaniljpralinen skall placeras. Likaså tredje bilden illustrerar delar av spelplanen och visar var de triangelformade choklad- och vaniljpralinerna skall vara.

2016-05-13 14.28.22 kopia

2016-05-13 14.35.23 kopia

Japp, jag klarade första utmaningen;)
Japp, jag klarade första utmaningen;)
Vi hoppar raskt fram till Advanced och utmaning 21....
Vi hoppar raskt fram till Advanced och utmaning 21….
...och här körde jag fast...
…och här körde jag fast…
Vilken tur att det finns facit;)
Vilken tur att det finns facit;)

Jag har använt det här spelet mycket till min mamma som har drabbats av Alzheimer och som inte längre klarar av att läsa och göra saker själv. Däremot den här typen av utmaning går bra när man sitter tillsammans. Så det här är ett kanonspel för hela tjocka släkten 8-99år!

Länge har jag trott att hjärncellerna dör en efter en och kommer aldrig åter, men det är så fel, så fel. Ju mer du utmanar dig själv ju mer stimulerar vi återskapandet av nya celler. Med andra ord, det här pralinspelet borde finna i alla hem;)

Du hittar det kluriga Logikspelet Chocolate Fix från Think Fun här.

Kram från Leksakstanten

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.