Ladda upp med roliga kortspel från Djeco

Sommaren närmar sig med raketfart och jag kan tänka mig att många planerar vart årets semestertripp ska gå eller kanske bara ser fram emot skön ledighet med tid för familjen. Jag vill passa på att tipsa om smarta, roliga och praktiska barnspel / familjespel att ha till hands vid regnväder eller i skuggan av solen.

Djeco har tagit fram mängder av  kortspel som både baseras på gamla klassiker men också en hel del nya roliga utmaningar. Samtliga kommer i en praktisk och hållbar liten låda av hårdpapp och innehåller spelregler på 10 olika språk varav svenska är ett förstås:)

Här kommer mina fyra favoriter:

Roliga kortspel från Djeco
Roliga kortspel från Djeco

Piou Piou började vi spela med barnbarnet när han var fem år och det blev snabbt en favorit.

Diamoniak var det en stamkund som kom in en dag till butiken i Bromma och prisade! De hade varit i Frankrike på semester och hälsat på en familj med barn som endast kunde prata franska. Då deras egna barn inte kunde ett ord franska så blev det en utmaning att kunna umgås och ha roligt ändå…Det var då som Diamoniak trollades fram ur en väska. Reglerna är så enkla att det går och spela utan att deltagarna kan kommunicera med samma språk:)

Piratatak bygger på samma idé som Diamoniak, men här ska det byggas skepp istället för slott!

Till sist, spelet som jag är allra sämst på, bluffspelet Pipolo från Djeco Hur svårt kan det vara att bluffa kan man tycka, men tydligen har resten av min familj lärt sig mina tiks så fort jag drar en vals;)

Välkommen in och hitta dina favoriter bland Djecos alla barnspel, familjespel, kortspel, strategispel och klassiska spel.

Ett extra bonustips är en pryl ni måste ha när ni spelar kort med små barn, korthållaren från Djeco

Smart liten katt som hjälper det lilla barnet hålla alla kort.
Smart liten katt som hjälper det lilla barnet hålla alla kort.

 

Kram från Leksakstanten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.