Lärande lek hos Oskar & Ellen

Under en av mässans kvällar bjöd Oskar & Ellen in till en föreläsning med Maria Björsell från Lärande Lek. Hon arbetar som lärare och brinner för den lärande leken.

Maria Björsell från Lärande Lek
Maria Björsell från Lärande Lek

Maria berättade även om språkets utveckling hos barn och vilka produkter från Oskar & Ellen som hon använder i sitt arbete som lärare.  Jag har alltid älskat Oskar & Ellens fina produkter, men nu har Maria lyft dom till en ny nivå och jag önskar att fler fick ta del av det hon berättade för oss.

Idag har ju leken fått konkurrens av paddor, mobiler och alla andra digitala spel och appar. Maria kallar det för ”sockerappsfällan” då dom ger belöning utan att barnen behöver kämpa. Hon fördömer inte Ipad´s utan råder alla föräldrar att omvandla dom till Lärplattor. HÄR kan du läsa mer.

Snart kommer hennes bok ut, En Sagolik gåva - Från Sagostund till läsglädje
Snart kommer hennes bok ut, En Sagolik gåva – Från Sagostund till läsglädje

 

 

 

 

 

Hur gör vi då för att hjälpa våra barn till ett rikt språk? Ja, det är lättare än vi tror, men det handlar om att vi backar bandet och ägnar mer tid tillsammans, värderar sagostunden, berättandet och det där vardagliga då barnen lyssnar på oss och härmar oss. Som vanligt inga genvägar:)

Här kommer några av Marias favoriter ur Oskar & Ellens sortiment.

Sifferboken från Oskar & Ellen
Sifferboken från Oskar & Ellen

Sifferboken innehåller tydliga siffror och motsvarigheten i t.ex 3 grodor som går att plocka ur boken och känna på och leka med.  Siffran 10 illustreras med två händer som visar 10 fingrar. Du hittar sifferboken HÄR.

Det matematiska året illustreras med Oskar & Ellens fina Årskalender.
Det matematiska året illustreras med Oskar & Ellens fina Årskalender.

Matematik är inte bara siffror och tal. Årets förändringar genom våra olika årstider, månader och veckodagar. Det är något som ditt barn möter tidigt i sin vardag. Det är dessa förändringar och mönster som lägger grunden till andra matematiska tankar. Du hittar den fina kalendern HÄR.

Denna fantastiska sångpåse!
Denna fantastiska sångpåse!

Sångpåsen innehåller sex mjuka figurer som är kopplade till sex kända barnvisor. När barnet plockar upp stjärnan sjunger vi ”Blinka lilla stjärna” Vi kan också prata om stjärnans färg, hur den låter, hur stor den är…. Maria tipsar om hur viktigt det är att inspirera barnet till att leka vidare, lyssna till orden, hur dom låter. Med sångpåsens hjälp utvecklas både barnets språk och fantasi. Du hittar Sångpåsen HÄR.

Kram från Leksakstanten:)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.