Stolt treåring ger svar på tal!

Läste i Aftonbladet om en händelse i en leksaksaffär som gör mig både glad och ledsen. Glad för att den som blev utsatt klarade av att ge svar på tal, ledsen för att vissa människor inte har några spärrar för sina dumheter!

”I torsdags besökte Rheann MacLaren, 25, en leksaksaffär i Skottland tillsammans med sin treårige son Harry. Pojken blev snabbt förtjust i en dockvagn och började köra runt den i affären. Då kom en annan kund fram till pojken och frågade varför han lekte med ”tjejleksaker”. Enligt Rheann sa kunden:

”Nej men den där vill du inte ha, den är bara för flickor, inte pojkar. Den är ju rosa och tjejig. Det finns bilar och dinosaurier där borta, varför vill du ha den där tjejiga leksaken?”

Rheann blev chockad över att en främling tog sig rätten att säga så till ett barn.

Men innan hon hann reagera hade sonen själv ett klockrent svar som fick tyst på kunden:

”För att jag gillar den.”

Du kan läsa hela artikeln HÄR

rheannson

Jag har sett och hört en hel del i min leksaksaffär i Bromma då vuxna har vägrat köpa vissa saker till sina barn för att den vuxne anser att det är tjejleksaker respektive pojkleksaker..

När jag blev ombedd att rekommendera leksaker till en 2-årig pojke till exempel så gjorde jag aldrig skillnad på mina tips och när jag då kom till dockorna eller leksaksköket så blev jag ofta tillrättavisad; ”-Jag sa att det var till en pojke!”  

Japp, dessa personer spatserar runt våra barn därute, med sin egen trångsynthet och med en klart förlegad uppfattning om vad barn skall leka med beroende på om det handlar om en pojke eller flicka.

På Boinkstore.com gör vi ingen skillnad mellan pojkar och flickor, vi vill göra allt för att uppmuntra dem att mötas i leken oavsett kön.

Kram från Leksakstanten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.